luni, septembrie 26, 2011

Prietenie virtuala v. prietenie reala.


Cit de mult ti-a schimbat relatia ta cu prietenii facebook-ul? Nu vorbesc de prietenii adevarati, pe care nimeni si nimic nu ii poate schimba, vorbesc de cei care prietenesc poate dintr-un anumit motiv cu tine, un interes. Poate se va regasi cineva in situatia cu care m-am ciocnit eu. O situatie neinteleasa pentru mine pina acum si poate cineva imi va spune cum se numeste acest fenomen.
Sunt persoana care iubeste sa posteze pe facebook poze, multe poze si ma stradui cu prima ocazie sa culeg acea informatie electronica de la altii pentru a avea o amintire de la momentele placute din viata mea, atunci cind nu am reusit sa le ,,prind’’ eu. Din momentul in care le postez se incep comentarii si/sau like-uri de la prieteni si cunoscuti, normal, ca la orice alt utilizator. Ceea ce ma amuza cel mai mult si din cauza caruia scriu acest articol e faptul cum e atmosfera atunci cind ne intilnim face to face.
Prietenii adevarati ma intreaba cu prima ocazie, ma roaga sa le povestesc despre ceea ce au vazut in poze, daca nu au fost si ei cu mine, ceilalti ”prieteni”, se fac ca nici nu au vazut. Rog sa nu fiu inteleasa incorect. Au pus like la poze si intr-un mod destul de ironic, care ma face sa ma simt o pierde vara, ma intreaba ce am facut intr-o anumita perioada, spre exemplu week end-ul trecut, stiind exact ce am facut ar putea intreba un pic altfel (si tu stii la ce ma refer eu).
Se pornesc la Moscova prin Odesa si tot nu mai ajung, stresindu-l totodata si pe sofer . Poate o fac pur si simplu din amabilitate, doar cu totii cunoastem ca daca vrei sa ajungi la inima unui om, lasa-l sa vorbeasca despre dinsul. Si totusi, oare nu simt ei ca interlocuitorului I se face sila de maniera aplicata de acesta?
Ramine o intrebare retorica, cel putin pentru mine. Un singur lucru rog, daca va simtiti ’’cu musca pe caciula’’ citind acest articol, corectati-va.

Un comentariu:

Ioana Marijuana spunea...

Ei...lasa :-) Nu mai pune si tu la suflet! Gandeste-te ca prieteni iti sunt doar cei reali. Dintre virtuali, foarte rar vei intalni persoane cat de cat compatibile cu tine (ma refer la principii, idei, caractere). Mie totusi mi s-a intamplat sa gasesc si oameni deosebiti pe internet, dar trebuie sa recunosc ca acestia sunt extrem de putini la numar. Cu unii dintre ei (foarte putini, dar de calitate), am ramas prieteni si in viata reala.
O sa vezi ca in timp o sa-i simti si pe cei care sunt alaturi de tine chiar si de la distanta. Daca ai noroc sa dai de asemenea oameni, o sa-i simti imediat. De la restul, nici n-are rost sa astepti ceva...comentarii, aprecieri...In general lumea intra pe facebook din plictiseala sau sa se joace pur si simplu. Foarte putini sunt cei care intra des si cu scopul de a socializa.
Asa ca relax...:-) lasa-i sa se uite la poze, la ce vor ei si sa plece. Acelasi fenomen e si la mine (veni-vidi-vici), numai ca pe mine nu ma intereseaza decat parerile unora. Nu a tuturor! Tu sa fi sanatoasa!