marți, mai 17, 2011

Voteaza-te pe tine la functia de primar al Chisinaului!


Astazi s-a apropiat de mine o domnisoara pt un sondaj legat de alegerile locale. Nu obisnuiesc sa stau ceva timp raspunzind la lista lunga de intrebari, dar astazi fata care m-a interogat a fost foarte draguta si am vrut sa o ajut, caci acesta e job-ul ei temporar si imi e jale de studenti ca mine care cersesc 2 cuvinte de la popor. Clar ca m-a intrebat pe cine voi vota, cine imi place cine nu, etc, etc, etc..... dar o intrebare m-a pus pe ginduri. La intrebarea ce ai vrea sa faca Primaria sau viitorul candidat pt orasul tau? nu stiam ce sa rsp. Nu in sensul ca nu aveam un raspuns, dar m-a pus pe ginduri ca ea tocmai un pic s-a descurajat ca voi rsp. Deci , ce trebuie sa faca Primaria pt orasul tau?
Poate ca nu a fost chiar rsp pe care ea era gata sa il primeasca gen: drumuri mai bune, transport public mai curat.....Am raspuns : as vrea sa schimbe cumva cultura oamenilor prin anumite activitati, evenimente nu stiu, prin ceva care va avea un efect. Primaria poate angaja sute de maturatori pt ca sa avem un oras curat , dar daca tu nu ai cei 7 ani de acasa si arunci tot gunoiul jos si nu in urna, pai clar ca cind vei trece a doua oara pe linga gunoistea creata de tine vei injura Primaria.
La acest se subiect se poate mult de discutat insa ideea va fi aceeasi. Chisinaul in ultimul rind are acum nevoie de un Primar, iar in primul rind de oameni care il vor respecta, care vor intelege ca Chisinaul e casa lor si trebuie sa o protejeze, sa nu strice ceea ce ieri a cumparat si a instalat, sa nu scuipe acolo unde maninca( sa nu ii spun mai urit) si multe alte lucruri la care din pacate mai avem mult de muncit.Poate pt inceput ar trebui sa vezi ce poti face tu pt orasul tau si apoi sa te plingi de Primar incompetent?

Niciun comentariu: